Kiemgroenten bevatten een hoge concentratie voedingsstoffen die helpen bij de ontgifting
Bulgurkoekjes met waterkers en koriander
Ingredients
- 50 gram bulgur
- 1 stuk ui
- 1 teen knoflook
- 1 el kokosolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 100 gram spinazie
- 50 gram kikkererwten gekookt
- 1 stik ei
- 200 gram broccoli
Voor de dressing:
- 6 el yoghurt
- 2 takjes koriander
- 2 takjes peterselie
- ½ stuk paprika groen
- peper naar smaak
Voor erbij:
- 100 gram kiemgroenten
- 100 gram waterkers
Instructions
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe hem in een kom en laat hem afkoelen.
- Snipper de ui en knoflook fijn.
- Fruit de ui in de kokosolie.
- Voeg het komijnpoeder en de kurkuma toe en bak deze kort mee tot het begint te geuren.
- Roer de spinazie en knoflook erdoor en roerbak kort totdat de spinazie geslonken is.
- Laat afkoelen.
- Voeg het mengsel toe aan de bulgur.
- Prak de kikkererwten met een vork en voeg ze samen met het ei toe aan het mengsel.
- Kneed goed en maak er kleine burgers van.
- Zet deze een halfuurtje in de koelkast.
- Breng een pan met water aan de kook.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in zes minuten gaar in kokend water.
- Vermeng voor de dressing yoghurt, koriander, peterselie en paprika in een blender en pureer dit tot een egale saus.
- Breng deze op smaak met peper.
- Meng de broccoli met de waterkers en kiemgroenten en schenk er de dressing over.
- Bak de bulgurkoekjes in wat kokosolie rondom goudbruin.
- Eet smakelijk.