Presenteer de ijsjes op een schaal met ijsschaafsel, dan smelten ze niet meteen
Citroen-honing ijsjes met eetbare bloemen en pistachekruim
Ingredients
- 3 citroenen geperst
- 4 el honing
- 300 ml water
- 1 bakje Eetbare bloemen
- 4 takjes tijm
- 65 gram pistachenoten
Instructions
- Pers de citroenen uit en vang het sap op in een ruime schaal.
- Voeg vier eetlepels honing toe en meng net zo lang tot het mooi gebonden is.
- Pak een ruime kan met water en voeg het citroen-honing mengsel toe, roer goed door.
- Giet het mengsel in de vormpjes en zet ze in de vriezer.
- Haal de ijsjes na ongeveer twee uur uit de vriezer.
- Als het mengsel licht is opgestijfd, kun je de eetbare bloemen erin steken met de achterkant van een lepel.
- Laat de ijsjes daarna nog zeker twee uur in de vriezer staan.
- Hak de pistache noten fijn en dip de ijsjes erin of serveer naast de ijsjes.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.