Een feestelijk hapje voor lekkerbekken. Voor als je een ‘bietje’ indruk wil maken
Courgettekoekjes met ansjovis
Ingredients
- 1 st courgette
- 1 st ei
- 100 gram bloem
- 1 tl tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 st biet rauw
- 2 el yoghurt Turkse
- 1 st citroen
- 8 st ansjovissen verse sardines mag ook
- 4 el olijfolie
- zout
- (chili)peper
Instructions
- Was de courgette en rasp hem grof.
- Maak een beslag van ei, bloem, een scheutje water en wat zout en peper.
- Meng hier de geraspte courgette en de tijm doorheen. Schil de biet en rasp grof.
- Snipper de knoflook fijn en vermeng deze met de biet, yoghurt en wat zout. Maak acht koekjes van het courgettemengsel en bak ze vijf minuten in wat olie om en om.
- Bak daarna de visjes in wat olijfolie in een hete pan snel aan weerszijden bruin en gaar.
- Bestrooi met wat zout en chilipeper.
- Leg op elk courgettekoekje wat bietenmengsel en een visje met een stukje citroen.
- Serveer meteen.