De eerste boerenkolen komen al in augustus van het land
Falafel met boerenkool
Ingredients
Falafel
- 150 gram gedroogde kikkererwten die je voor gebruik een nacht laat weken in water
- 100 gram boerenkool
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- pittig paprikapoeder
Salade
- ½ rodekool
- ½ citroen
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Knoflooksaus
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 teentje kleinknoflook
- ½ rode ui
- olijfolie
Erbij
- 4 pitabroodjes
- 1 handje waterkers
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Voeg de boerenkool, ui, knoflook, paprikapoeder en het citroensap samen in een keukenmachine en pulseer tot een gladde massa.
- Voeg dan de gewelde kikkererwten toe.
- Pulseer opnieuw in de keukenmachine tot het deeg samenhangend is.
- Let op, ga niet te lang door: zorg dat de structuur behouden blijft.
- Vorm met vochtige handen mooie ronde balletjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de falafel vijftien minuten.
- Voor de frisheid serveer je er een salade bij.
- Snijd hiervoor de rodekool ragfijn.
- Doe de kool in een klein bakje en besprenkel hem met citroensap, olijfolie en wat peper en zout.
- Dan door met de knoflooksaus: snijd de knoflook en ui fijn en meng dit met de yoghurt en een scheutje olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met pitabroodjes en waterkers.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.