Hier steel jij de show mee!
Geroosterde bietjes met knolselderijpuree
Ingredients
Bieten
- 6 rode bieten
- 2 el honing
- 1 el appelazijn
- 1 el olijfolie
- 1 bol bol knoflook
Knolselderijpuree
- 1 knolselderij
- 1 groentebouillonblokje
- laurierblad
- 2 tl gedroogde peterselie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de bietjes en maak ze goed schoon.
- Verdeel de bietjes over een bakplaat en besprenkel met de honing, appelazijn, olijfolie, peper en zout.
- Snijd de bol knoflook doormidden en leg tussen de bietjes op de bakplaat.
- Dek de bakplaat af met aluminiumfolie.
- Plaats in de oven voor 45 minuten.
- Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes.
- Kook de knolselderij samen met het bouillonblokje en de laurier in ongeveer vijftien minuten gaar.
- Giet de knolselderij af en stamp hem fijn.
- Breng de puree op smaak met de peterselie, peper en zout.
- Verdeel de puree en bietjes over de borden.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen. Tried this recipe?Let us know how it was!