Hoe intenser de oranje kleur, hoe meer carotenen wortelen bevatten
[geen intro] Geroosterde worteltjes met ahornsiroop en tijm
Ingrediënten
- 600 gram wortelen
- 3 el ahornsiroop
- 2 el olijfolie
- 6 takjes tijm Vers
- 1 snufje grove zeezoutvlokken Mag een flinke snuf zijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schraap de wortelen goed schoon met de scherpe kant van je mes.
- Het bovenste stukje groen mag je eraan laten zitten, je kunt het loof gewoon eten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de worteltjes hier om en om op, zodat ze als puzzelstukjes bijna in elkaar schuiven.
- Zo verspil je zo min mogelijk ahornsiroop.
- Besprenkel de wortelen nu met ahornsiroop en olijfolie.
- Ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi driekwart over de worteltjes.
- De rest houd je achter de hand.
- Gril nu de wortelen in een halfuur mooi krokant in de oven.
- Besprenkel ze voor het serveren eventueel met nog wat extra ahornsiroop, het laatste beetje tijm en de zeezoutvlokken.