Groentefriet uit de oven
Zaterdag is patatdag! Deze week geen vette friet, maar groentefriet van courgette, pastinaak, winterpeen, knolselderij en koolraap. Net zo knapperig, alleen wel gezonder.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 pastinaak
- 1 winterpeen
- ½ knolselderij
- ½ koolraap
- 1 glutenvrij, voorgebakken brood of een gewone voorgebakken baguette (150 gram)
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- ¼ theelepel nootmuskaat
- zout
- 2 eieren
- 1 eetlepel mosterd
- bakpapier
Instructies
- Breng een pan met ruim water waaraan je een snufje zout hebt toegevoegd aan de kook.
- Was de courgette, snijd hem doormidden en haal de zachte binnenkant (de eventuele zaden) eruit.
- De rest gaat in plakken van ongeveer een centimeter.
- Schil de pastinaak, winterpeen, knolselderij en koolraap. Snijd alle groenten in flinke frites.
- Houd de courgette even apart.
- Blancheer de overige groente gedurende zo’n twee minuten in kokend water.
- Belangrijk is dat ze een goede ‘bite’ behouden.
- Laat de frietjes op een keukendoek afkoelen en uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Klop de eieren los met de mosterd.
- Maal het brood in de keukenmachine tot kruim of wrijf het fijn in een bolzeef.
- Roer de paprika-, knoflook-, chilipoeder, nootmuskaat en het zout erdoor.
- Schep de groenten door het ei en vervolgens door het paneer.
- Verdeel de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer twintig minuten goudbruin.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop » Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!