Strooi flink met peterselie. Er zit ontzettend veel vitamine C in en ondersteunt je afweer
Happie-kebabbie met peterselie
Ingredients
Kebab
- 2 tenen knoflook
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks sjalot
- 500 gram biologische rundergehakt
- 50 gram broodkruim
- 2 tl komijn
- 1 bosje platte peterselie
- 1 stuks ei
- 1 snufje peper
Komkommerdip
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 stuks komkommer
- 1 teen knoflook
- ½ stuk citroen citroensap sap van een halve citroen
- 1 snufje peper
- 1 bosje munt vers
Instructions
- Hak de knoflook, ui, peterselie en rode peper fijn.
- Doe in een kom samen met het gehakt, broodkruim, komijnpoeder, ei, zout en peper.
- Kneed door elkaar en maak er langwerpige worstjes van die je aan spiesen schuift.
- Houd niet te dik, anders worden ze van binnen niet gaar.
- Rasp voor de komkommerdip een hele komkommer en laat die in een vergiet goed uitlekken.
- Meng nu in een kom met yoghurt, citroensap, fijngesneden knoflook, munt en breng op smaak met peper.
- Grill de spiesjes op de BBQ of in een grillpan rondom bruin.