Strooi flink met peterselie. Er zit ontzettend veel vitamine C in en ondersteunt je afweer
Happie-kebabbie met peterselie
Ingredients
Kebab
- 2 tenen knoflook
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks sjalot
- 500 gram biologische rundergehakt
- 50 gram broodkruim
- 2 tl komijn
- 1 bosje platte peterselie
- 1 stuks ei
- 1 snufje peper
Komkommerdip
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 stuks komkommer
- 1 teen knoflook
- ½ stuk citroen citroensap sap van een halve citroen
- 1 snufje peper
- 1 bosje munt vers
Instructions
- Hak de knoflook, ui, peterselie en rode peper fijn.
- Doe in een kom samen met het gehakt, broodkruim, komijnpoeder, ei, zout en peper.
- Kneed door elkaar en maak er langwerpige worstjes van die je aan spiesen schuift.
- Houd niet te dik, anders worden ze van binnen niet gaar.
- Rasp voor de komkommerdip een hele komkommer en laat die in een vergiet goed uitlekken.
- Meng nu in een kom met yoghurt, citroensap, fijngesneden knoflook, munt en breng op smaak met peper.
- Grill de spiesjes op de BBQ of in een grillpan rondom bruin.
Notes
![]() |
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
![](https://gezondnu.nl/content/uploads/201842.TwentyTen-logo.jpg)