Inktvisrisotto met spinazie
Waarom geen inktvis door je risotto? Net iets anders dan normaal, maar daarom niet minder lekker. Inktvis is een bron van vitamine B12 en goed voor je geestelijke balans. Lekker in combinatie met spinazie en knoflook.
Ingredients
- 500 milliliter visbouillon
- 1 uitje
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram risottorijst
- 200 gram spinazie
- 300 gram octopus
- 1 teentje knoflook
- 1 rode Spaanse peper
- 1 citroen
- zout & peper
Instructions
- Maak de visbouillon warm. Snipper het uitje fijn, verhit dan wat olie in een pan en fruit het uitje aan.
- Voeg de risottorijst toe en roer even om.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje, al roerend, de bouillon toe.
- Was de spinazie, kook heel kort in een bodempje water. Spoel met koud water af en laat uitlekken, pureer de spinazie in een keukenmachine helemaal fijn.
- Snijd de octopus in stukken. Pers de knoflook uit en snijd de Spaanse peper fijn (verwijder eerst de pitjes).
- Bak de octopus twee minuten in een hete pan. Hij moet net niet gaar zijn.
- Voeg wat zout en knoflook op het laatste moment toe.
- Als de risotto nog net niet gaar en nog nat is, mag de spinazie er doorheen.
- Goed roeren en proeven of er nog peper en eventueel wat zout bij moet.
- Verdeel de risotto over de borden, leg de octopus erop en besprenkel met citroensap en olijfolie.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!