Je kunt deze burger nog gezonder maken door extra groente op te scheppen
[geen intro] Kipburgers met komkommer, waterkers en piccalilly
Ingrediënten
Voor de kipburger:
- 400 gram kippendijen
- 2 sjalotten
- 2 el bieslook
- 1 el kerriepoeder
- 1 teen knoflook
Voor de dressing:
- 1 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 1 el piccalilly
- 1 el ketchup
Voor de topping:
- 1 komkommer
- 75 gram waterkers
- 8 radijsjes
- 4 volkorenbolletjes
Instructies
- Hak de kip grof in een keukenmachine.
- Snijd de sjalot klein, snipper de bieslook en pers de knoflook uit.
- Vermeng deze met de kip en alle overige ingrediënten in een kom.
- Kneed dit goed door elkaar en vorm er daarna vier burgers van.
- Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kom.
- Was de groente.
- Snijd de komkommer en de radijs in plakjes.
- Bak de burgers in vijf minuten om en om goudbruin en gaar.
- Snijd de broodjes open.
- Verdeel de groente en de burgers.
- Extra lekker met een beetje dressing.
Notities
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.