Caloriebom. En eiwitrijk. Voor mensen die vandaag lichamelijk echt hard gewerkt hebben
Kippensoep met lente-ui
Ingredients
- 2 st kippendijen
- 2 l kippenbouillon
- 1 st citroen
- 25 gr roomboter
- 25 gr bloem
- 1 st eierdooier
- 25 ml slagroom
- 1 bosje dille binnenkort verkrijgbaar van Hollandse bodem
- 2 st lente-uitjes
Instructions
- Spoel het kippenvlees af en zet op met de bouillon. Dek de pan af en kook de kip op een laag vuur in ca. 30 minuten gaar.
- Neem de dijen uit de pan, haal het vel eraf en laat afkoelen.
- Boen de citroen schoon onder heet water.
- Pers de helft en snijd de andere helft in plakjes.
- Voeg het citroensap toe aan de bouillon.
- Smelt de boter in een ruime kookpan op laag vuur.
- Roer met een garde de bloem door de boter en laat ‘de roux’ op laag vuur even kort garen.
- Voeg de bouillon in delen toe, roer het glad en breng aan de kook.
- Hak de dille en snijd de lente-ui in ringetjes.
- Meng de room met de eidooier.
- Roer net voor serveren, van het vuur af, het roomeimengsel met een garde snel door de soep.
- Voeg het vlees, lente-ui en dille toe en verwarm al roerend op laag vuur (niet meer laten koken, anders schift de soep).
- Breng indien nodig op smaak met zout.
- Schep de soep in diepe borden en garneer met een plakje citroen.