Knisperende groentesalade met spelt
Ingredients
- 200 gram Speltkorrels
- 50 gram peulen
- 2 bospeentjes
- 1 stengel bleekselderij
- ¼ komkommer
- 6 radijsjes
- ¼ venkelknol
- 2 lente-uitjes
- 1 citroen
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes munt
- olijfolie extra virgine
- zout en peper
- kropsla of kleine romainesla (little gem) ter garnering
Instructions
- Laat de speltkorrels een nachtje in koud water weken. Kook ze daarna in water met zout in drie kwartier gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Breng een pan water aan de kook.
- Schil en snijd de bospenen in plakjes van een centimeter. Haal de peultjes af en snijd ze schuin door. Hak de bleekselderij in plakjes van een centimeter en de radijsjes in vieren. De komkommer mag in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes.
- Daarna kunnen de venkel en de lente-ui fijngesneden worden.
- Kook de wortel, peulen en venkel één tot twee minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze onder koud water af.
- Hak de peterselie en munt fijn.
- Meng alle ingrediënten tot een salade en breng hem op smaak met royaal citroensap, olijfolie, zout en peper.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!