Combineer-tip – Azijn en citroensap zijn natuurlijke smaakversterkers
Knolselderijsoep met krokante boerenkool
Ingredients
- 1 knolselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el misopasta
- 3 takjes tijm
- 1 blokje groentebouillon
- 700 ml water
- 100 gram boerenkool
- 1 tl citroensap
- 2 tl sesamzaad
- peper
- zout
- olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de knolselderij schoon, verwijder de schil en snijd hem in vierkante blokjes.
- Snipper de ui en knoflook en fruit ze in een scheutje olijfolie in een ruime pan.
- Voeg na vijf minuten de misopasta en de verse tijm toe.
- Laat dit nog eens vijf minuten op laag vuur bakken.
- Daarna mag de knolselderij in de pan en het bouillonblokje.
- Roer het kort door.
- Voeg het water toe tot de knolselderij net onderstaat.
- Breng aan de kook brengen en laat vijftien minuten koken.
- Selecteer mooie bladeren boerenkool en besprenkel met een klein beetje olijfolie, citroensap, sesamzaad en zout.
- Leg de blaadjes op een bakplaat en bak deze vijf minuten tot ze knapperig zijn.
- Versier de soep met de krokante boerenkool.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |