Kombu is gedroogd bruinwier. De reusachtige kelp kan wel 70 meter lang worden!
Misosoep met kombu
Ingredients
- 20 gram gedroogde kombu
- 2 liter water
- 4 el miso dashi
- 3 stuk bosuitjes
- 100 gram shiitake
- 100 gram paddenstoelen
- 4 teentjes knoflook
- 2 stuk baby-paksoi
- 600 gram tofu
Instructions
- Week de kombu zo’n tien minuten in lauw water.
- Doe twee liter water in een pan, voeg de misopasta toe en breng het geheel rustig aan de kook.
- Dit is de basis voor je soep.
- De paddenstoelen en shiitake mogen naar believen wat kleiner gesneden worden, net wat je lekker vindt, waarna je ze aan je soep toevoegt.
- Rasp de knoflook boven de pan.
- Haal de geweekte kombu uit het water, snijd hem grof en schep hem door de soep.
- Laat hem tien minuutjes op laag vuur koken.
- Snijd de paksoi grof, de bosui in ringetjes en de tofu in blokjes.
- Voeg drie minuten voor het opdienen nog even de paksoi toe en kook die eventjes mee met de soep.
- Ter garnering gaan de tofu en bosuiringetjes eroverheen.
- Smakelijk!