Als je deze notenreep calorierijker wilt maken, kun je er macadamianoten over strooien. De vetste van allemaal! (100 gram macadamianoten leveren 718 kcal).
Notenreep met gepofte quinoa en chocolade
Ingredients
- 200 gram amandelen
- 3 eetlepels kokosolie
- 10 stuks dadels
- 100 gram gemengde noten
- 50 gram gepofte quinoa
- 25 gram kokos
- 1/2 theelepel zout
- 100 gram pure chocolade
- 1 eetlepel gojibessen
Instructions
- Rooster de amandelen in een droge pan in tien minuten geurig en lichtbruin.
- Doe ze in een keukenmachine en laat deze zo lang draaien totdat er een dikke pasta ontstaat.
- Voeg twee eetlepels kokosolie toe om de amandelpasta mooi smeuïg te maken.
- Hak de noten grof en de dadels fijn.
- Meng ze samen met 30 gram gepofte quinoa, kokos en zout door de amandelpasta en kneed dit goed door.
- Bekleed een plaat met bakpapier en verdeel hier het mengsel over in een dikke laag van een centimeter.
- Laat het opstijven in de koelkast.
- Smelt nu de chocolade au bain-marie en hak de gojibessen fijn.
- Haal de plak uit de koelkast en schep de chocolade eroverheen.
- Bestrooi vervolgens met de rest van de gepofte quinoa en gehakte gojibessen.
- Zet het weer terug in de koelkast en laat de chocolade hard worden.
- Snijd de plak in repen of in blokjes. Bewaar ze in de koelkast.