Hoe leuk! Geen popcorn maar pop-quinoa
[geen intro] Notenreep met gepofte quinoa en chocolade
Ingrediënten
- 200 gram amandelen
- 3 el kokosolie
- 10 dadels
- 100 gram gemengde noten
- 50 gram gepofte quinoa
- 25 gram kokos
- ½ tl zout
- 100 gram pure chocolade
- 1 el gojibessen
extra:
- Keukenmachine
Instructies
- Rooster de amandelen in een droge pan in tien minuten geurig en lichtbruin.
- Doe ze in een keukenmachine en laat deze zo lang draaien totdat er een dikke pasta ontstaat.
- Voeg twee el kokosolie toe om de amandelpasta mooi smeuïg te maken.
- Hak de noten grof en de dadels fijn.
- Meng ze samen met 30 gram gepofte quinoa, kokos en zout door de amandelpasta en kneed dit goed door.
- Bekleed een plaat met bakpapier en verdeel hier het mengsel over in een dikke laag van een centimeter.
- Laat het opstijven in de koelkast.
- Smelt nu de chocolade au bain-marie en hak de gojibessen fijn.
- Haal de plak uit de koelkast en schep de chocolade eroverheen.
- Bestrooi vervolgens met de rest van de gepofte quinoa en gehakte gojibessen.
- Zet het weer terug in de koelkast en laat de chocolade hard worden.
- Snijd de plak in repen of in blokjes.
- Bewaar ze in de koelkast.
Notities
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |