Salade van gerst met zeekraal en scheermessen
Gerst is hip! Het is vezelrijk én voedzaam, waardoor je deze salade prima als hoofdgerecht kunt eten. Lekker bij vis van de barbecue of als vullende lunch.
Ingredients
- 200 gram gerst
- 200 gram pomodori-tomaatjes
- 100 gram zeekraal
- 500 gram scheermessen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 knoflookteentje
- 1 citroen
- zout en peper
Instructions
- Zet een pan water op het vuur waar je straks de scheermessen in kunt koken. Let op: er moet ruim water in zitten.
- Breng nu eerst de gerst met het deksel op de pan aan de kook en laat hem in twintig minuten garen. Laat de gerst zonder deksel uitstomen.
- Plaats de scheermessen in het kokende water en schep ze eruit zodra ze open gaan staan (net als bij de bereiding van mosselen).
- Snijd ondertussen de pomodori-tomaatjes, op twee tomaatjes na, in vieren en meng ze door de gerst.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan. Bak de zeekraal vijf minuten en schep deze door de gerst.
- Voor de dressing: snijd de twee achtergehouden tomaatjes fijn, pers de knoflook en doe deze samen met de overige olijfolie in een kommetje.
- Voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe. Serveer de salade met de scheermessen en garneer met de dressing.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!