Eens per week vis eten is gezond. Het liefst vette vis, maar deze magere schol mag ook wel een keer
Scholfilet met gele biet en krielaardappelen
Ingredients
- 2 st scholfilets
- 400 gram Hollandse krieltjes
- 2 st bieten
- ½ st rode ui
- ½ bosje dille
- 1 st citroen
- 50 ml zure room
- 50 gram bloem
- 2 el boter
Extra nodig:
- keukenpapier
Instructions
- Dep de scholfilets droog met keukenpapier en kruid met zout en peper.
- Verdeel wat bloem op een bakblik en haal de vis door de bloem.
- Klop het overtollige bloem af.
- Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de scholfilets aan beide kanten goudbruin.
- Probeer de scholfilet zo min mogelijk te verschuiven.
- Schil de aardappelen en verdeel deze in gelijke stukken.
- Kook ze in ruim kokend water in twintig minuten gaar.
- Kook de ongeschilde biet in veertig minuten gaar (afhankelijk van de grootte).
- Laat afkoelen, pel de schil van de biet en snijd hem in blokjes.
- De helft van de dille mag fijngehakt worden en gaat door de zure room.
- Breng op smaak met zout en peper. Snipper de ui.
- Schep de aardappelen en bieten door de zure room en strooi er de rode ui en overige dille over. Serveer de aardappelsalade samen met de gebakken scholfilet.
- Voeg een schijfje citroen toe.