Simpele sushisalade
Een gerecht maken hoeft niet veel tijd te kosten. Deze heerlijke frissen salade uit de Japanse keuken is gezond en makkelijk te bereiden.
Ingredients
- 1 avocado
- 1 limoen
- ½ komkommer
- 2 lente-uitjes
- 6 radijzen
- 1 bakje wakamézeewiersalade (125 gram supermarkt, visafdeling)
- Japanse sojasaus (Kikkoman, Tamari of Shoyu)
- 100 gram superverse witte (MSC) Albacoretonijn
- 1 klein blikje krab
- 100 gram cocktailgarnalen
- geroosterd sesamzaad
Instructions
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de helften nogmaals door. Trek de schil van het vruchtvlees of lepel het vruchtvlees eruit.
- Besprenkel de avocado met limoensap.
- Snij de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne repen. Snij de lente-ui in ringetjes en de radijs in plakjes.
- Meng de groenten met de zeewiersalade. Breng deze op smaak met limoensap en sojasaus.
- erdeel de salade in hoopjes op verschillende kleine bordjes en garneer ze met dungesneden tonijn, krab en garnalen of geef deze apart bij de salades, zodat ieder zijn vis kan kiezen.
- Bestrooi de salades met geroosterd sesamzaad.
Notes
Tip: Voor een pittig accent kun je wat wasabi (zeer hete Japanse mierikswortelpuree) door de salade roeren.
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!