Sjalotjes bevatten meer ontstekingsremmende stoffen dan meeste andere uisoorten
Tarte tatin met sjalotjes
Ingredients
- 250 gram sjalotten
- 4 el roomboter
- 4 takjes tijm
- 50 ml balsamicoazijn
- 20 gram brie
- 100 gram hazelnoot
- 2 plakjes bladerdeeg
- 100 gram rucola
- zout en peper
Extra nodig:
- 2 tarte tatinvormen ca. Ø 15 cm of 1 grote van ca. Ø 30 cm
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Snijd de sjalotten in vier parten.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem en strooi de tijmblaadjes erin.
- Bak de sjalotten op laag vuur tot ze lichtbruin kleuren en zacht aanvoelen.
- Zorg dat de partjes niet uit elkaar vallen.
- Schenk de balsamicoazijn over de sjalotten en laat nog enkele minuten op laag vuur staan.
- Vet de vorm in en rangschik de sjalotten op de bodem.
- Strooi hier wat zout en peper over.
- Snijd de brie in plakjes en verdeel over de sjalotten.
- Hak de hazelnoten grof en strooi over de brie.
- Rol het deeg iets uit en snijd een cirkel uit die iets groter is dan de taartvorm.
- Leg het deeg voorzichtig over de vorm en stop de randjes goed in.
- Prik het bladerdeeg in met een vork.
- Plaats de taart een halfuur in de oven totdat de bovenkant goudbruin en krokant is.
- Laat iets afkoelen en draai de taart voorzichtig om met een bord.
- Strooi voor het serveren nog wat rucola over de tarte tatin.
- Lekker met een frisse salade.