Walnootolie en frambozenazijn is een onverwacht hemelse combinatie. Vooral in een maaltijdsalade met rodelinzenpasta, rode biet, spinazie en pastinaak.
Dit recept is afkomstig van Oil & Vinegar.
Veggie pastasalade met rode biet
Ingredients
- 4 eetlepels Walnootolie
- 3 eetlepels Frambozenazijn
- 250 gram rode biet
- 50 gram Veggie pasta
- 50 gram babyspinazie
- 1 pastinaak
- 50 gram geitenkaas blanc
- walnoten
Keukenhulp
- 1 glazen pot
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de pastinaak in plakjes en meng de plakjes met 1 eetlepel Walnootolie.
- Verdeel de plakjes over een met bakpapier belegde bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.
- Kook de rode bieten en snij ze in kleine blokjes. Kook de Veggie Pasta volgens de verpakkingsinstructies.
- Snij de babyspinazie in reepjes.
- Meng 3 eetlepels Walnootolie met 3 eetlepels Frambozenazijn.
- Giet dit mengsel in een glazen pot en vul de pot dan achtereenvolgens met rode biet, pasta, pastinaak, spinazie, verkruimelde geitenkaas en bovenop een handje gehalveerde walnoten.