Venkel heeft een mooie, frisse anijssmaak
Verfrissende sinaasappellimonade met gember en venkel
Ingredients
- 6 perssinaasappels
- 2 venkelknollen
- 1 duim gember
- 1 el honing
- 1 handsinaasappel
- 1 in limoenpartjes
- crushed ice
Instructions
- Pers de sinaasappels uit en zeef de pitjes eruit.
- Snijd één knol venkel in stukken (houd de ander apart voor garnering).
- Maak de gember schoon en snijd hier plakjes van.
- Doe alle ingrediënten samen in een pannetje en voeg hier de honing aan toe, breng langzaam aan de kook zodat het sinaasappelsap iets indikt.
- Laat het acht tot tien minuten zachtjes pruttelen.
- Laat daarna de siroop afkoelen.
- Snijd de andere venkelknol in langwerpige plakken, ook de sinaasappel mag in schijven (wel eerst pellen!).
- Vul de glazen met een plakje venkel en schijfje sinaasappel.
- Doe in elk glas een klein laagje van de sinaasappelsiroop en leng aan met water en crushed ice.
- Garneer met het sap van de limoen en het loof van de venkelknol.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Tried this recipe?Let us know how it was!