Mooie verse vis heeft weinig nodig om te stralen op je bord
Zalm met kruidenkorst
Ingredients
- 1 bosje dille
- 1 teen knoflook
- 1 citroen biologisch
- 2 sneetjes brood oud
- 2 el olijfolie
- peper
- 2 zalmfilets
- 1 ui
- 1 krop andijvie
- 400 gram zwarte bonen uit pot
- 2 el kappertjes
- 1 à 2 ansjovisfilets op olijfolie
Extra nodig
- Keukenmachine
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Rasp de schil van een halve biologische citroen.
- Hak dit samen met de dille, knoflook en het brood grof in een keukenmachine.
- Roer er de olijfolie door en breng op smaak met wat peper.
- Verdeel het mengsel over de zalm en plaats deze tien minuten in de oven.
- Snipper in de tussentijd een ui.
- Verwarm een pan met olie en fruit de ui.
- Snijd de andijvie grof en bak deze op hoog vuur.
- Spoel de zwarte bonen af en doe ze in de pan bij de andijvie.
- Hak ook de ansjovis grof en roer hem samen met de kappertjes door de andijvie.
- Serveer samen met de zalm en garneer met de partjes citroen.