We eten in Nederland te weinig vette vis. Daar gaat deze burger verandering in brengen
Zalmburger op toast met ei en spinazie
Ingredients
Voor de zalmburger:
- 400 gram zalmfilet
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 ei
- 50 gram broodkruimels
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el kappertjes
- 2 takjes verse peterselie
- zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
Voor de topping:
- 1 scheut azijn
- 4 eieren
- 8 sneetjes zuurdesembrood
- 50 gram spinazie
- 1 bakje tuinkers
Instructions
- Hak de zalmfilet grof in een keukenmachine.
- Snipper de sjalotjes, pers de knoflook uit en hak de kappertjes fijn.
- Meng de zalm samen met de overige burgeringrediënten in een kom.
- Kneed alles goed door elkaar en maak er vier burgers van.
- Breng een pan water met een flinke scheut azijn aan de kook.
- Breek een ei in een kommetje.
- Maak met een lepel een draaikolk in het water.
- Schenk het ei in de draaikolk en laat drie minuten pocheren.
- Schep het ei uit het water en spoel af met lauw water.
- Herhaal deze stappen met de overige drie eieren.
- Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de burgers in drie minuten om en om goudbruin.
- Rooster de sneetjes brood.
- Beleg de sneetjes met spinazie, de burger en het gepocheerde ei.
- Bestrooi met de tuinkers.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.