Zomers fruitijs met bietjes
Met aardbeien, bosbessen, bieten én volle yoghurt maak je dit lekkere fruitijs. Bieten? Ja, bieten! Het zorgt niet alleen voor de paarse kleur, maar ook voor een extra portie vitaminen.
Ingredients
- 250 gram aardbeien
- 250 gram bosbessen
- 2 bieten
- 500 milliliter volle yoghurt
- ongeveer een eetlepel honing
- 2 theelepels kaneel
Instructions
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes.
- Was de bessen.
- Houd twee handjes van elke fruitsoort achter om later mee te garneren.
- Snijd ook de bieten fijn en mix het geheel met een blender of staafmixter tot een glad mengsel.
- Schep dit door de yoghurt en breng op smaak met honing en kaneel.
- Giet het in een bakblik (hoe groter het oppervlak, hoe sneller het ijs bevriest) en zet het in de vriezer.
- Roer het yoghurtijs na een uurtje nog even door en maak er bergjes van.
- Hierdoor wordt het later makkelijker om het tot ijs te draaien.
- Laat het ijs vervolgens in vijf uur tijd helemaal hard worden.
- Haal het ijs een halfuur voor serveren uit de vriezer, zodat het deels kan smelten.
- Breek het in stukken en mix het met de blender of keukenmachine tot een gladde massa.
- Schep het ijs met een ijsschepper in bakjes en garneer met de achtergehouden aardbeitjes en bosbessen.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!