In de Tweede Wereldoorlog werd bij gebrek aan penicilline ook wel knoflook ingezet
SNELLE PAELLA MET KNOFLOOK
Ingredients
- 500 gram gemengde vis en zeevruchten
- 2 stuks uien
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 325 gram gele rijst
- 500 ml groente- of visbouillon
- 400 gram tomaat in blokjes
- 300 gram doperwten (diepvries of vers)
- 1 bosje platte peterselie
Instructions
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook erin.
- Voeg de rijst toe en bak hem al roerend twee tot drie minuten mee.
- Giet de bouillon erbij, de stukjes tomaat en de vis. Breng het geheel aan de kook en laat de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden.
- Voeg als laatste de doperwten toe en laat deze kort garen met het deksel op de pan. Lekker met grof gehakte peterselie.