In de Tweede Wereldoorlog werd bij gebrek aan penicilline ook wel knoflook ingezet
SNELLE PAELLA MET KNOFLOOK
Ingredients
- 500 gram gemengde vis en zeevruchten
- 2 stuks uien
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 325 gram gele rijst
- 500 ml groente- of visbouillon
- 400 gram tomaat in blokjes
- 300 gram doperwten (diepvries of vers)
- 1 bosje platte peterselie
Instructions
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook erin.
- Voeg de rijst toe en bak hem al roerend twee tot drie minuten mee.
- Giet de bouillon erbij, de stukjes tomaat en de vis. Breng het geheel aan de kook en laat de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden.
- Voeg als laatste de doperwten toe en laat deze kort garen met het deksel op de pan. Lekker met grof gehakte peterselie.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)