Het perfecte barbecue gerecht
[geen intro] Geroosterde zeebaars met salsa
Ingrediënten
- 1 zeebaars schoongemaakt, ca 700 g
- 3 takjes takjes platte peterselie
- 1 citroen
- 3-4 tomaten
- 2 lente-uien
- 1/4 komkommer
- 1 rode ui
- snufje zout en peper naar smaak
- 4-5 el olijfolie
- 2-3 el rodewijnazijn
Extra nodig
- visklem voor de barbecue
Instructies
- Snijd de peterselieblaadjes grof, snijd de knoflook fijn en meng dit met elkaar.
- Bestrooi de buikholte van de vis met zout en verdeel het peterselie-knoflookmengsel in de buikholte van de vis.
- Klem de vis in de klem, bestrooi hem met zout en besprenkel hem met citroen.
- Rooster de vis in ongeveer 15 minuten aan beide zijden gaar op de barbecue.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Meng de ui, komkommer, lente-ui en tomaat en voeg de olijfolie en rodewijnazijn toe.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer bij de vis.
- Tip: je kunt de vis ook in aluminiumfolie pakken en op de barbecue leggen, of in een op 200°C voorverwarmde oven bakken.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop » Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!