Yoghurt voedt niet alleen je maag, maar ook je darmflora waardoor je de vertering helpt
[geen afbeelding] Gegrilde bietjes met linzen en yoghurt
Ingrediënten
- 300 gram wortelen
- 2 rode bieten gekookt
- 2 rode uien
- 1 el komijnpoeder
- 2 el olijfolie extra vergine
- 1 el honing
- 320 gram linzen
- 4 takjes peterselie
- 1 citroen biologische
- 100 milliliter yoghurt
- 2 el harissa
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de uien in ringen.
- Verdeel de wortelen, de gekookte bieten en de uien over een bakblik.
- Strooi er komijnzaad, zout en peper over.
- Besprenkel het geheel met de olijfolie en honing.
- Hussel alles goed door elkaar en zorg dat het mooi verdeeld is over de bakplaat.
- Plaats de bakplaat in de oven en rooster de groente in twintig minuten gaar.
- Kook in de tussentijd de linzen gaar.
- Giet ze af en breng ze op smaak met olijfolie, zout en peper.
- Hak de peterselie grof.
- Rasp de schil van een hele citroen fijn en roer deze door de linzen.
- Meng de yoghurt met de harissa*.
- Verdeel de groenten samen met de linzen op de borden en schep de dressing erover.