Yoghurt voedt niet alleen je maag, maar ook je darmflora waardoor je de vertering helpt
Gegrilde bietjes met linzen en yoghurt
Ingredients
- 300 gram wortelen
- 2 rode bieten gekookt
- 2 rode uien
- 1 el komijnpoeder
- 2 el olijfolie extra vergine
- 1 el honing
- 320 gram linzen
- 4 takjes peterselie
- 1 citroen biologische
- 100 milliliter yoghurt
- 2 el harissa
- zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de uien in ringen.
- Verdeel de wortelen, de gekookte bieten en de uien over een bakblik.
- Strooi er komijnzaad, zout en peper over.
- Besprenkel het geheel met de olijfolie en honing.
- Hussel alles goed door elkaar en zorg dat het mooi verdeeld is over de bakplaat.
- Plaats de bakplaat in de oven en rooster de groente in twintig minuten gaar.
- Kook in de tussentijd de linzen gaar.
- Giet ze af en breng ze op smaak met olijfolie, zout en peper.
- Hak de peterselie grof.
- Rasp de schil van een hele citroen fijn en roer deze door de linzen.
- Meng de yoghurt met de harissa*.
- Verdeel de groenten samen met de linzen op de borden en schep de dressing erover.
Notes
Tip
ZTRDG kookt dit gerecht met speciale zwarte ‘beluga’ linzen. Ze worden ook wel de kaviaar onder de linzen genoemd, omdat ze zo verfijnd zijn qua smaak. Kun je niet een, twee, drie aan deze bijzondere linzen komen? ‘Gewone’ linzen zijn ook superlekker in dit gerecht.¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.