Een spannende combi! Het zoet van aardbei met het aardse van biet
Salade van biet met aardbei, munt en walnoten
Ingredients
- 2 takjes munt
- 1 chioggia bieten
- 400 gram aardbeien
- 2 el balsamicoazijn
- 50 gram walnoten
- 100 gram rauwe ham
- 20 gram cranberries
- 400 gram lollo bionda sla
- 75 gram feta
- zout en peper
Instructions
- Snijd de biet in dunne plakken.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Pureer een derde van de aardbeien met een staafmixer.
- Snijd de rest in partjes.
- Maak een dressing door de aardbeienpuree en balsamicoazijn te mengen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de walnoten in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn.
- Meng de bietenschijven, aardbeien, walnoten, ham en cranberries door de sla.
- Hak de muntblaadjes grof, breek de feta in stukjes en verdeel over de salade.
- Schenk de dressing over de salade.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.