<-- NIET ACTIEF -->

Waarom ziet haar huid er altijd zo mooi uit? Denk je dat wel eens? Wij ook. Lang niet iedereen is gezegend met een mooie huid die straalt en glanst. Of benen en buiken zonder putjes en striae. Wat is het geheim van vrouwen met een mooie huid? Wij verklappen de tien beste huidgeheimen.

1. 365 dagen per jaar smeren

Alleen zonnebrand smeren wanneer de zon schijnt? Dat is veel te weinig. Wanneer het bewolkt is, lijkt het misschien niet zo logisch om je huid met zonnebrand in te smeren, maar niets is zo verraderlijk als de zon. Het is niet voor niets dé oorzaak van huidveroudering. Voor een mooie huid is het daarom een vereiste om 365 dagen per jaar je huid in te smeren met SPF. Gebruik foundation met een ingebouwde zonnefilter of zonnebrand speciaal voor je gezicht (factor 30 of 50).

2. De koelkast als beautysalon gebruiken

Als je precies wilt weten wat je op je huid smeert, is het niet zo’n gek idee om eens in de koelkast te kijken. Een masker van avocado hydrateert de huid en de andere helft kun je gebruiken voor een salade. Of mix havermout en een geprakte banaan voor een natuurlijke scrub.

3. Je gezicht niet aanraken

Kijk eens rond in de trein of op je werk: we zitten de hele dag met onze handen aan ons gezicht. We leunen met ons hoofd op onze handen, krabben en pulken met onze vingers. Omdat onze handen een bron zijn van bacteriën, wordt de kans op puistjes en andere oneffenheden groter. De oplossing? Je gezicht minder aanraken!

4. Slapen zonder elektronica

Gebruik geen smartphones, tablets en andere elektronica in je slaapkamer. Genoeg slaap is namelijk de basis voor een mooie huid. Het liefst acht uur per nacht en minimaal 7 uur. Ook je kamer goed verduisteren, helpt je beter slapen.

5. Veel water drinken

Misschien wel het meest gehoorde advies; ‘Drink voldoende water’. Hoeveel voldoende precies is, verschilt per persoon. Als je tussen de 1,5 en 2 liter aanhoudt, zit je altijd goed. Vind je water te saai? Kies dan voor kruidenthee of voeg citroen of munt toe.

6. Dezelfde huidproducten gebruiken

Het steeds wisselen van gezichtsverzorging is niet goed voor je huid. Gebruik daarom dezelfde producten voor minimaal een maand. Dan pas kun je het effect op je huid zien. Laat testers van gezichtsverzorging dus gewoon in tijdschriften zitten.

7. Je make-up er altijd afhalen voor het slapen

Nooit, maar dan ook echt nooit, slapen zonder je make-up eraf te halen (tenzij het een superkorte powernap is). Zelfs als je geen mak-up draagt, is het belangrijk om je huid te reinigen voor het slapen. Niet alleen hygiënisch voor je kussensloop, ook beter voor je huid. Hier lees je wat er met je huid gebeurt als je met make-up op slaapt.

8. Veel groente en fruit eten

Per dag moeten we minimaal 200 gram groente eten en twee stuks fruit. Best veel, helemaal als je ontbijt en luncht met boterhammen. Maak er daarom een gezonde gewoonte van om te lunchen met een grote salade en als snack te kiezen voor fruit. Ook lekker: wortel met hummus, zelfgemaakte bonendip of groenteburgers

9. Sporten en dus zweten

Door te zweten openen je poriën, waardoor de huid viezigheid kwijtraakt. De kans op puistjes is hierdoor kleiner, mits je je huid wel grondig wast na het sporten. Ook geeft sporten je huid een gezonde glans.

10. Niet elke dag make-up dragen

De meeste make-up producten bevatten veel chemicaliën en zijn daarom niet zo goed voor de huid. Reden genoeg om je huid een dagje ‘vrij’ te geven door geen of minder mak-up te gebruiken. Er zijn ook genoeg natuurlijkere make-up- en gezichtsverzorgingsmerken, zoals the Body Shop, Lavera, Lush en Weleda.

Lees meer over dit onderwerp