<-- NIET ACTIEF -->

Na een dag onder de make-up, in de zon of wind, is het reinigen van je gezicht geen overbodige luxe. Als het goed is, doe je dit eenvoudige klusje zelfs elke dag. Maar dan moet je het natuurlijk wel goed doen. Ken jij deze valkuilen al? Vanaf nu trap je daar niet meer in.

1. Eén keer per dag wassen

Je gezicht reinigen is net zo belangrijk als het hydrateren ervan. Lees: het verzorgen ervan met een fijne dagcrème. Toch is stap één altijd eerst reinigen. Klinkt simpel en dat is het ook, als je het maar op de juiste manier doet. Twee keer per dag is het minimum, namelijk als je wakker wordt en voordat je naar bed gaat. Veel mensen maken de fout door alleen ‘s avonds hun gezicht te reinigen. Toch is je huid na een nacht op je kussen, echt niet meer zo fris en fruitig. Ook je kussen wordt vuil. Wassen dus!

Tip: Maak van je gezicht reinigen net zo’n gewoonte als tandenpoetsen. Doe het vanaf nu ervoor of erna. Het duurt even, maar uiteindelijk is het je nieuwe normaalste zaak van de wereld.

2. Je gezicht reinigen met water

Een plens water in je gezicht en klaar. Ja, dat is inderdaad wat veel mensen verstaan onder het wassen van hun gezicht. Trap er niet in! Gezichtsverzorging lijkt misschien overbodig, maar dat is het niet. Met alleen water kun je het vuile laagje dat op je huid zit niet goed verwijderen. Dat komt doordat water vetdeeltjes, zoals talg, niet genoeg kan oplossen. Denk hierbij maar aan je eigen afwas. Zonder afwasmiddel zal de vaat nooit blinkend schoon worden. Dit geldt voor je gezicht net zo. En hoe schoner, hoe minder kans op puistjes en andere onzuiverheden.

Tip: Een wateroplosbare gezichtsreiniger, oftewel een cleanser, is het beste om je huid mee te reinigen. Ga altijd voor een milde variant en de simpelste versie. Daar zitten zo min mogelijk irriterende stoffen in.

3. Je huid droog wrijven

Na het reinigen, is de volgende stap drogen. Daarna volgt hydrateren met een verzorgende dagcrème. Wrijf jij je gezicht altijd droog met een ruwe handdoek? Niet doen! Na het reinigen is je gezicht het meest kwetsbaar. Hard boenen kan daarom een geïrriteerde huid veroorzaken. Laat je gezicht ook niet drogen aan de lucht, daar droogt je huid juist weer van uit.

Tip: Dep je gezicht zachtjes droog. Het liefst met een zachte en schone handdoek. Zo voorkom je een rood gezicht.

Gezondheid kan soms behoorlijk ingewikkeld worden. Waarom zou je er dan überhaupt aan beginnen? Hé hola, zo zijn we niet getrouwd. In deze rubriek tackelen we veelgemaakte fouten én trommelen we per valkuil de beste tips voor je op. Zo wordt kiezen voor gezond ineens een piece of cake (nou ja, niet letterlijk).

Hooikoorts te lijf gaan? Voorkom dan deze valkuilen.