Voeg gerust nog wat extra peper toe! Door te zweten koel je lekker af
Gazpacho van tomaat en watermeloen
Ingredients
Voor de soep:
- 450 gram watermeloen
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- ½ rode peper
- 20 milliliter rodewijnazijn
- peper en zout
Voor de olie:
- 1 bosje munt
- 5 takjes basilicum
- 20 milliliter wittewijnazijn
- 100 milliliter olijfolie extra vergine
- peper en zout
Instructions
- Breng een pan met water aan de kook om de tomaten in te ontvellen
- Maak in de bovenkant van de tomaat een kruisje in het vel en leg ze één minuut in het kokende water
- Spoel ze koud af, ontvel ze en verwijder de zaadlijsten
- Snijd de tomaten in stukken
- Verwijder het vruchtvlees van de watermeloen en snijd dit in stukken
- Haal de zaadjes uit de rode peper en hak hem fijn
- Schil de komkommer en snijd in blokjes
- Pureer de watermeloen samen met de tomaten, rode peper en komkommer in een keukenmachine
- Haal alles door een zeef en breng de soep op smaak met de azijn, peper en zout
- Ga nu aan de slag met de olie
- Pureer de blaadjes samen met de azijn en olijfolie tot een mooie massa
- Breng op smaak met peper en zout
- Heerlijk als extra smaakmaker door de soep.