Knolselderijstamppot met paddenstoelen
Ingredients
- 800 gram kruimige aardappels
- 600 gram knolselderij
- 200 gram paddenstoelen
- 4 lente-uitjes
- 2 eetlepels (bak)olijfolie
- 80 gram walnoten
- 2 eetlepels honing
- zout & peper
Instructions
- Snijd de aardappelen en knolselderij in blokken.
- Kook ze in zo’n twintig minuten gaar in een pan met een bodempje water.
- Snij de paddenstoelen in reepjes en de lente-uitjes in ringen.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen vijf minuten.
- Giet de aardappelen en knolselderij af zodra ze gaar zijn. Bewaar het vocht.
- Stamp de groenten tot een grove puree.
- Maak er een smeuïg geheel van door er wat kookvocht aan toe te voegen.
- Doe de paddenstoelen erbij en breng het geheel op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Veeg de koekenpan droog en bak de walnoten samen met de honing ongeveer twee minuten.
- Serveer de stamppot met de gebakken walnoten en garneer met lente-uitjes.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!