Gezonder, minstens zo lekker als glühwein en van de kardemom krijg je het lekker warm!
Kruidige chai-thee met gemberkoekjes
Ingredients
Voor de koekjes: 30 gram kokosolie
- 1 stukje verse gember (genoeg voor 2 eetlepels geraspte gember)
- 175 gram havermeel
- 40 gram kokosbloesemsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 70 milliliter water
Voor de chai-thee:
- 2 tl zwarte thee
- ½ tl kurkuma
- 1 centimeter verse gember
- 2 stuks kruidnagels
- ½ tl kaneel
- 2 peulen kardemom
- 1 stuk peperkorrel
- 300 milliliter water
- 200 milliliter amandelmelk
- 1 tl honing optioneel
Extra nodig:
- 1 stuk deegroller
- 1 stuk deegsteker
- 1 rol bakpapier
- 1 stuk zeefje
Instructions
- Voor de chai-thee: doe alle ingrediënten in de pan en breng ze aan de kook. Zet het deksel erop.
- Laat de thee nu een uurtje trekken op laag vuur. Zeef de thee.
- Schenk voor een schuimig effect de thee van de ene in de andere pan.
- Voeg eventueel wat honing toe voor een zoetere smaak.
- Verdeel de thee over kopjes, serveer met de gemberkoekjes.
- Voor de koekjes: verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat de kokosolie zachtjes smelten in de oven tot hij vloeibaar is.
- Rasp de gember fijn. Roer deze samen met het havermeel, kokosbloesemsuiker en bakpoeder door elkaar.
- Zorg dat alle klontjes zijn verdwenen. Voeg nu de kokosolie en het water toe.
- Kneed het tot een mooi deeg. Rol op een bebloemd werkblad het deeg uit tot een dikte van drie millimeter.
- Steek de koekjes uit en verdeel ze op een bakplaat waar je een velletje bakpapier op gelegd hebt.
- Plaats deze in de oven. Bak de koekjes in twintig minuten goudbruin en laat ze afkoelen.