Kaaspizza is een populair gerecht waarbij de pizzabodem gedeeltelijk met kaas is gemaakt. Het geeft een knapperiger resultaat.
Minipizza’s met kaasbodem
Ingredients
Bodem
- 300 g geraspte kaas
- 3 stuk eieren
- 2 el vlozaadvezels
Beleg
- 1 hand spinazieblaadjes vers
- 3 stuk tomaten
- 1 hand walnoten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 225 C.
- Meng alle ingrediënten in een schaal en smeer het kaasdeeg in vier dunne cirkels op een bakplaat met bakpapier.
- Bak ze in 10 minuten boven in de oven of tot de randen goudkleurig geworden zijn.
- Spoel intussen de spinaziebladeren en zwier ze droog. Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
- Haal de pizzabodems uit de oven en verdeel de spinazieblaadjes en de plakjes tomaat erover. Strooi er dan wat walnoten over.
- Zet de pizza’s weer in de oven en laat ze nog 5 minuten bakken. Laten afkoelen voordat je ze opdient. Serveer ze eventueel met een frisse groene salade.
Notes
Auteur: Jane Faerber
ISBN: 9789044746006
Prijs: € 24,95
Uitgeverij Deltas Bestel dit boek bij bol.com »
Wil je kans maken op 1 van de 10 boeken die gezondNU weggeeft? Doe dan mee met de winactie!