Must in de zomer: eten met je handen
[geen intro] Oranje taco’s
Ingrediënten
Voor de salsa verde
- 1 bosje koriander vers
- 1 bosje platte peterselie vers
- ½ bosje munt vers
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen sap van 1 limoen
- 4 el olijfolie extra vergine
- zout en peper naar smaak
Voor de taco’s en de vulling
- ½ pompoen wortel of zoete aardappel is ook lekker
- 2 avocado’s
- 230 gram maïs 1 blikje
- 10 honingtomaatjes
- zout en peper naar smaak
- 1 pak maïstortilla’s
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de pompoen (wortel of zoete aardappel) in blokjes van 2 centimeter en doe in een bakblik.
- Besprenkel deze met olijfolie en zet 30 min in de oven.
- Doe de fijngesneden koriander, peterselie en munt in een hoge beker.
- Snijd de rode ui en knoflook fijn en doe dit bij de kruiden.
- Voeg het limoensap en de olijfolie toe, roer dit goed door en breng het op smaak met zout en peper.
- Halveer de avocado, verwijder de pit, leg hem met de bolle kant naar boven en snijd plakjes over de lengte.
- Snijd de honingtomaatjes in vieren.
- Verhit een koekenpan en bak hierin de maïstortilla’s kort aan beide zijden tot ze lichtbruin kleuren.
- Vul ze met de pompoen, tomaatjes, maïs, avocado en salsa verde.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop » Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!