<-- NIET ACTIEF -->

De regen valt minder vaak met bakken uit de hemel, het zonnetje laat zich juist vaker zien. En dan alle knoppen die weer uitkomen… Ja, de lente is mooi. Maar wat zijn nou de mooiste wandelingen om optimaal van het voorjaar te genieten? Wij zetten er 5 voor je op een rijtje. Trek de wandelschoenen maar alvast aan!

Kasteel Hackfort bij Vorden, Gelderland

Kasteel Hackfort bij het kleine dorpje Vorden, is inmiddels veel meer dan alleen een kasteel. Het groeide uit tot een compleet landgoed met watermolen, boerderijen, boomgaarden, graanakkers, weilanden en bosjes. De perfecte plek voor een mooie wandeling in de lente. Je kunt kiezen uit drie wandelroutes van verschillende afstanden.

Gezonde tip: Voor een lunch of diner kun je terecht bij het restaurant wat zich in het kasteel bevindt. Dit restaurant heeft geen doorsnee menukaart maar biedt gerechten aan met ingrediënten die direct uit de moestuin van het kasteel komen. Gesloten? Neem dan je eigen gezonde picknick mee. Genoeg mooie plekjes op het landgoed om je kleedje neer te leggen.

Lemelerberg in Lemele, Overijssel

Dit natuurgebied in Lemele staat bekend om zijn mooie paarse velden en een grote kudde schapen. Het pad bevat soms wat kleine hellingen – gezonde uitdaging! – en je loopt ook langs een paar waterbronnen. Waarom je hier vooral in de lente naartoe moet? De velden zijn dan het mooist van kleur; alles is groen en de heide is paars.

Gezonde tip: Neem je yogamat mee en neem de tijd om een paar yogaoefeningen te doen tussen de paarse heide. Adem in, adem uit en snuif de lentegeuren op.

Bollenstreek bij Sassenheim en Hillegom, Zuid-Holland

In de lente beginnen ook de prachtige tulpenvelden weer in bloei te komen. Maak een mooie wandeling langs prachtige tulpenvelden. Begin bij station Sassenheim en loop naar station Hillegom, of andersom natuurlijk. De route is zo’n 15 kilometer lang en heeft een afwisseling van bloemenvelden en een stukje bos.

Gezonde tip: Na een wandeling langs bloemenvelden wil je maar één ding: de geur vasthouden! En dat kan: je kunt gemakkelijk je eigen etherische olie maken met heerlijke bloemengeur. Of zaai eetbare bloemen in een pot en creëer je eigen bloemenbed, waar je ook in de keuken lekker van kunt genieten.

Mindfulness wandeling bij duinlandschap de Wassenaarseslag, Zuid-Holland

Haal het optimale uit een wandeling door er een mindful momentje van te maken. Je hebt dan even aandacht voor de natuur om je heen: wat ruik, zie en voel je? Tijdens de wandeling doe je verschillende oefeningen zoals een loopmeditatie en stilte-oefeningen. Je kunt online ook genoeg oefeningen vinden en zo je eigen route en planning ontwerpen.

Gezonde tip: Zoek een bankje met zicht op de zee of een rustige plek in het bos of in een duinpannetje. Sluit je ogen en luister heel goed naar de geluiden die je hoort. De golven, meeuwen, de wind die langs je oor suist? Blijf zo een paar minuten zitten.

Wandeling tussen de vogels bij de Marker wadden, Flevoland

Bij de Marker wadden vind je een prachtig waddengebied met mooie looppaden. Je loopt over en langs het water. Waar deze plek vooral bekend om is: de vogels die rondvliegen. Op deze unieke plek kun je genieten van de diverse vogelgeluiden en van het rustgevende uitzicht. Dit gebied is te bereiken via een veerboot die vanaf april vaart.

Gezonde tip: Dompel jezelf helemaal onder in de natuur en trek je schoenen uit. Lekker over de paden en door het land lopen op blote voeten – heerlijk en gezond!