Eet als het even kan zuurkool rauw uit het vat of onbewerkt. Tijdens het verhitten verliest zuurkool belangrijke vitaminen

[geen intro] Geen hot dogs, maar carrot dogs
Ingredients
- 8 volkorenbroodjes
- 8 wortelen
- 240 ml groentebouillon
- 1 el mosterd
- 50 ml appelciderazijn
- 3 el tamari
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl pimentón
- 8 el zuurkool
- tomatenketchup
- groentechips
Extra nodig:
- stoommandje
Instructions
- Maak de wortelen schoon en snijd ze in de lengte door.
- Zet een pan water op het vuur en breng dat aan de kook.
- Plaats een stoommandje op de pan en stoom de wortelen in ongeveer vijftien minuten gaar.
- Als je geen stoommandje hebt, kun je de wortelen ook gewoon koken.
- In tien minuten zijn ze dan klaar.
- Mix daarna de groentebouillon met mosterd, azijn, tamari, knoflookpoeder en pimentón tot een marinade.
- Leg de wortelen in een platte schaal.
- Giet de marinade erover en laat ze hierin één nacht staan in de koelkast.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de wortels vijf minuten tot ze mooie streepjes krijgen.
- Spoel de zuurkool af onder de kraan en laat hem uitlekken.
- Snijd de broodjes aan de bovenkant in, leg de gegrilde wortelen (carrot dogs) in het midden en leg er een plukje zuurkool naast.
- Maak af met extra mosterd en tomatenketchup.
- Serveer met groentechips.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door: