Avocado is niet alleen een ideaal ingrediënt voor quacamole, het steelt ook nog eens de show in een zijdezachte chocolademousse. Juist, je leest het goed! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je chocolademousse maakt van avocado.
Ben je op zoek naar een gezonde manier om zoet te snacken zonder schuldgevoel? Dan is dit het perfecte recept voor jou!
Chocolademousse van avocado
De groene vrucht is niet alleen romig en veelzijdig in gebruik, het biedt ook allerlei gezondheidsvoordelen. Een avocado bevat namelijk veel voedingsstoffen die goed zijn voor je lichaam en geest. Naast dat chocolademousse van avocado een leuke en gezonde twist is, heeft het ook nog drie andere toffe redenen waarom jij voortaan wil kiezen voor deze lekkere variant:
- Geschikt voor verschillende diëten: Het recept is van glutenvrij én lactosevrij. Ideaal!
- Snel klaar: Met slechts een paar ingrediënten en een blender kun je in een mum van tijd een overheerlijk toetje op tafel toveren.
- Verborgen groenten: Deze chocolademousse is een slimme manier om extra groenten binnen te krijgen, vooral voor kieskeurige eters die normaal gesproken geen avocado zouden eten. Ssst.. Wist je trouwens dat je ook heel makkelijk groenten kunt verwerken in je ontbijt? Check hier de recepten.
Zo maak je avocado-chocolademousse
Dit heb je nodig: 2 rijpe avocado’s, 4 eetlepels cacaopoeder (ongezoet), 4 eetlepels ahornsiroop of honing (naar smaak), 1 theelepel vanille-extract, een snufje zout en (optioneel) een lekkere topping, zoals fijngehakte noten of vers fruit.
Aan de slag!
- Bereid de avocado’s voor: Snijd de avocado’s doormidden. Doe dit wel voorzichtig en op de juiste manier. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een blender of keukenmachine.
- Voeg de ingrediënten toe: Voeg de cacaopoeder, ahornsiroop of honing, vanille-extract en een snufje zout toe aan de avocado in de blender.
- Mix tot een gladde massa: Meng alle ingrediënten tot een gladde en romige massa en proef regelmatig.
- Koel en serveer: Giet de chocolademousse in kleine glazen of kommetjes en zet ze minstens een uur in de koelkast om op te stijven. Klaar? Maak je chocolademousse dan af met je favoriete toppings en smullen maar!
Ook interessant: Snacks, dessert en hapjes smaken nóg lekkerder als je het zelf hebt gemaakt, toch? Wij hebben een paar gezonde, lekkere en eenvoudige recepten voor je klaar gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte hummus, mosterd, kombucha, gembershots en zuurkool.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.