<-- NIET ACTIEF -->

Olijfolie, het vloeibare goud waar iedereen weleens mee kookt. Maar niet alleen in de keuken is deze olie een topper, ook in je badkamer verdient hij een plekje. Wij geven je zes beautyrecepten met olijfolie in hoofdrol. Van een alternatieve scheerolie tot een vipbehandeling voor je huid.

Dat je olijfolie in (bijna) ieder keukenkastje spot, is niet voor niets. Het is niet alleen de perfecte toevoeging aan allerhande gerechten, ook voor je gezondheid doet deze olie veel goeds. Zo is het rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren die onder andere je bloeddruk in balans helpen houden en het risico op hart- en vaatziekten helpen verkleinen. Ook zorgt koken met olijfolie ervoor dat de vitamines en polyfenolen (een soort antioxidanten) in groenten beter bewaard blijven. En wat dacht je van olijfolie als beautyproduct? Zo gebruik je het in de badkamer:

1. Alternatief scheren

Als je scheerschuim op is, kun je altijd nog je keukenkastje induiken. Een paar druppels olijfolie is namelijk een prima alternatief. Verdeel de olijfolie over je huid en haal er voorzichtig een scheermes over. Heb je de pech dat je vaak rode bultjes hebt na het scheren? Gebruik dan één dag voor het scheren een exfoilant. Hier lees je waarom dat een goed idee is.

2. Vipbehandeling voor je huid

Maak voor een zachte en verzorgde huid een gezichtsmasker met olijfolie. Mix het eigeel van een ei met een eetlepel olijfolie. Verdeel het mengsel over je gezicht en laat het vijf tot tien minuten zitten. Haal het er vervolgens af met warm water. Heb je een onzuivere huid? Dan kun je een masker maken van een eetlepel kleipoeder – zonder toevoegingen – en een eetlepel olijfolie. Laat dit zelfgemaakte masker niet te lang zitten.

3. Je make-up verwijderen

Om je make-up te verwijderen heb je geen scala aan potjes nodig. Doe een beetje olijfolie op een watje en wrijf hiermee voorzichtig over je ogen. Draag je meer make-up? Masseer dan een beetje olijfolie in je huid en verwijder het vervolgens met een warm washandje. Herhaal dit totdat je gezicht helemaal schoon is. Sluit dit beautyritueel af met een plons koud water. Hiermee stimuleer je je bloedsomloop en sluit je je poriën.

4. Een spotgoedkope scrub

Staat er een pak suiker te verstoffen in je keuken? Haal het dan tevoorschijn om een spotgoedkope scrub te maken. Mix twee eetlepels olijfolie met twee eetlepels suiker. Voeg eventueel wat munt, citroensap, honing of kokosolie toe om je scrub wat extra’s te geven. Bewaar het in een luchtdichte pot.

5. Verzorgde nagelriemen

Mooie nagels en verzorgde nagelriemen gaan hand in hand. Als je last hebt van gespleten of gescheurde nagelriemen, kun je hier wat olijfolie op smeren. Doe dit het liefst voor het slapen, zodat de olie alle tijd heeft om in te trekken. Ook voor de nagelriemen van je voeten werkt dit trucje.

6. Een bad 2.0

Er zijn genoeg mensen die erbij zweren: een bad met olijfolie en havermout. Als je een speciale huidborstel hebt, borstel dan eerst je huid. Hiermee stimuleer je de bloedsomloop en verwijder je dode huidcellen. Vul een bad met warm water en een 45 gram havermout en 30 milliliter olijfolie. Maak de havermout eerst fijn in een blender. Geen bad? Maak dan een voetenbadje. Voeg eventueel een paar druppels lavendelolie toe.

Ligt er een komkommer in je koelkast? Maak er deze beautyproducten van.